-=TFD=- magyar yugioh kártyajáték fórum: Cikk a paklik természetéről - -=TFD=- magyar yugioh kártyajáték fórum

Jump to content

Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

Cikk a paklik természetéről általánosabb elmélkedés

#1 User is offline   Vírus 

 • The Tormentor
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • Group: Moderátor
 • Posts: 4,643
 • Joined: 14-November 04
 • Gender:Male
 • Location:Budapest

Posted 12 March 2007 - 06:01 PM

Gondoltam írok valamit,amihez most hirtelen ihletet érzek. Írásomat elsősorban a kezdő játékosoknak szánom,de remélem a többieknek is érdekes.Bármilyen észrevételt szivesen veszek figyelembe.A téma a következő: Milyen típusú paklik vannak, mely lapokat éri meg használnunk és hogyan szelektáljuk ki a pakliból azt ami esetleg nem kell.
------------------------------------------------------------------------------------------ -----
Az első kérdésre nekem az észrevételem a következő 3 fajta pakli létezik (innen is az erősebb verziókat próbáltam figyelni,hisz mindegyik típusban lehetnek jobb és rosszabb megoldások), melyek sokszor a játékos fejlettségi szintjét is mutatják. Persze lehetnek mindig kivételek,de én a nagy átlagból leszűrt észrevételeimre vonatkoztatom. Gondolataimat esetleg az ellenfél elemzésére és az ellene kialakítandó technika megtalálására javasolom,de persze a ti dolgotok mennyit használtok ebből.

1, Mindenre kész pakli: A legtöbb játékos egy ilyen paklival kezdi pályafutását. Ezt a fajtát az jellemzi,hogy a pakli nagyon jó és hatásos lapokból áll nagyrészt melyek egyáltalán nem támogatják egymást,talán egy apró combo is beletéved. Félreértés ne essék,ezek is lehetnek veszélyesen jó paklik,mivel minden problémára általában a legerősebb lapot tartalmazzák és ha sikeresen megvédik magukat akkor kemény ellencsapásra számíhatunk (mivel túlnyomóan a támadásra koncentrálnak),de ezek problémája legtöbbször az hogy a használó nem tudja egy-egy lap teljes potenciálját kihasználni (nem comboztatja) és ezért a lépései gyakran csak fele olyan hatásosak mint lehetnének. További gond ezeknél a pakliknál,hogy nem képesek az ellenfelet meglepni a taktikájukkal,hisz azokkal a lapokkal találkozik amik nagyrészt minden pakliban megtalálhatóak,csak szép 40es csomagba begyüjtve. Ez a paklitípus egyszerű,sokszor nagyon idegesítően jól tud válaszolni egy-egy lépésünkre,de nem meglepő és gyakran nem elég ütős ahhoz,hogy befejezze amit elkezdett...életponjaink nullázását. Ne becsüljük azért alá őket,sem játékosaikat.

2, Egy combo pakli: Mikor kezdőbb játékosunk észreveszi hogy: Jééé... ezek tök jól kombóznának". Ilyenkor a játékos hajlamos arra az egy kombora TÚLSÁGOSAN ráspecializálódni. Ezek a paklik tartalmazhatnak nekünk teljesen ismeretlen lapokat és nagyrészt egy NAGY combóból állnak. Ezek általában igen halálosak is,hisz elvetemülten ránkerőszakolják a játékstílusukat,ami jó taktika,mivel ők hazai pályán játszanak és végezhetnek velünk a rutinjukkal. Ne becsüljük alá őket,de eme paklik nyilvánvaló hiánya ha a felborítjuk az egész rendszert. Olyankor tehetetlenül állnak megdöbbenve és várják hogy megadjuk a kegyelemdöfést. Önmagában ez még nem a legcsúnyább hátránya,hisz minden paklinak van ellenszere,csak néhányra könnyebb megtalálni mint másokra,de nagyobb hiányossága a paklinak hogy mire kijön a kombo már halottak is vagyunk. Ezt persze paklicsökkentő lapokkal (Mint Dark Mimic LV1 vagy barátai) próbáljuk elérni,de ilyenkor van egy érzékeny egyensúly amit hajlamosak vagyunk felborítani. Ez a következő: Most mennyi lapot rakjak a komboból be és mennyit arra ami kihozza őket a kezembe? Ennek a kérdése a nem megfelelő kezelése sokszor a pakli vesztét okozza. Az is hátráltató lehet hogy arra az EGY kombóra túl mániákusan rákoncentrálunk és elfelejtünk védekezni.DE...és ez tényleg egy nagy de, ha kijön a kombo,akkor valószínűleg eléggé halottak vagyunk így ne becsüljük alá ezt sem.

3, Okos pakli: A névért előre is elnézést kérek,de ez szerintem a legmegfelelőbb kifejezés rá. Ilyenkor a játékos a két előző elgondolást egyesíti egy pakliban ezzel egy halálos keveréket létrehozva. Ebben a pakliban minden benne van,a mindenre felkészültségtől kezdve, a védelmen át egészen a befejező csapást létrehozni képes kombóval (direkt nem a szörny kifelejést használom,hisz vannak erre szép csapda vagy varázslap általi megoldások). Ez a pakli egy nem túl sok lapot igénylő (persze ez a játékos megitélése mi neki a nem sok,hisz egy kivégző mozdulatnál a "minden lap" sem sok), mégis ütős kombot tartalmaz,de nem feltétlenül arra épül!!! (Ez a különbség az előzőhöz képest) A kombo mellett van megfelelő védelem,mivel nem minden lap van arra kihegyezve,így tér nyílik,hogy abba a bizonyos 40 lapocskába ezek is helyt találjanak.A combot meg a mindenki által jól ismert és jól használható lapok támogatják. Nagyon dinamikusan képesek válaszolni minden változásra és rá tudják erőszakolni az ellenfélre a játékstílusukat,agy tényleg mindkét előző előnyeivel rendelkeznek. Számomra ide tartoznak a legjobb játékosok.
----------------------------------------------------------------------------------- ------------
Rövid áttekintésünk után mérjük fel a lapjainkat is.Sokszor felmerül a kérdés mit használjunk,mit ne és sokszor elhangzik a varázsszó: Lapelőny. Nos az én álláspontom ebben a témában az hogy a lapelőny nem minden a világon. Számomra több tényező befolyásolja egy lap képességeit:

1,Használhatóság
2,Funkciógazdagság
3,Lapelőny
4,Hátrány


Használhatóság: Ez a komponens a legfontosabb egy lapnál. Ennél azt nézzük mire képes a lap a MI paklinkban. Tehát ne azt nézzük,hogy a Józsinál milyen jól működött,hanem hogy nálunk hogy jönne be ez a lap.Ehhez szükséges a paklink tökéletes ismerete.Aki nem rendelkezik ezzel,annak egyszerű tanácsom,hogy üljön le és olvassa el egyszer azt a pár mondatot amit rányomtattak.Talán mond valami okosságot.

Funkciógazdagság: Ezt a komponenst szerintem sokszor nagyon alábecsülik és néha nem is lehet tökéletesen elsőre minden szempontját felismerni. Ez azt jelenti hogy egy lap mi mindenre képes. És itt nem csak az effektet nézzük,hanem konkrétan mi történik a pályán mikor aktiváljuk vagy lerakjuk. Vegyük például a Sakuretsu Armort, ez a lap hihetetlen funkciógazdagsággal rendelkezik,hisz mikor aktiváljuk megöl egy ellenséges lényt,megfékezi annak támadását, és életben hagyja a szörnyünket és így ezzel az életünk is a helyén van.Magyarul pusztít és véd. Ezzel szemben mondjuk a Michizure csak akkor pusztítja el a szörnyet ha a mi szörnyünk is meghal,tehát megöl egy lényt és védi az életünket,de nem fékezte meg a támadást így szörnyünk meghalt (a különbséget a támadás végbemenése közt és a szörnyünk pusztulása közt többek közt a direktbe támadós lények miatt is különválasztottam). Próbáljunk minél funkciógazdagabb lapokat használni.

Lapelőny: Hát igen,én sem birom elkerülni a témát,pedig már a csapból is ez folyik. Bocsánat ha valakit ez untat,de fontos eleme ez is egy lapnak. Akik lemaradtak azok kedvéért gyorsan elmondom mi is ez dióhéjban. Ez azt jelenti hogy egy effekt aktiválásáért mennyi lapot (potenciális más lépésekre való esélyt) pazarolunk. Normális esetben ez egy effektért csak az az egy lap ami szükséges volt az aktiváláshoz,de vannak olyanok melyekhez kell mégvalami kritériumlap vagy lapdobás.Az egész vita arról szól hogy a többet "fogyasztó" lapok számát próbáljuk minimalizálni. Persze itt is attól függ mennyi lapot tartunk soknak,mivel a kivégzőmozdulatnál itt is mind1. ^^ Akit bővebben érdekel a téma az meglátogathatja ugyanezen fórum egy másik topicját wink.gif

Hátrány: Nos a hátrány egy olyasmi büntetés amit azért kapunk mert vagy nagyon erős a lap amit használtunk,vagy a lap kitalálói épp nagyon "pihent" állapotukban voltak. Ez a büntetés lehet laphátrány,életpont ,de akár húzásmegtagadás vagy támadásmegtagadás. Ezekkel élnünk kell és itt is megéri felmérni mit vállalunk be.

MÁS:Tudom ez nem igazi komponens,de azért megemlítem:"A pszihikai kötődés". Ez azt jelenti hogy mikor meglátjuk a lapot akkor örülünk-e neki vagy épp felbosszant hogy ezt húzzuk.Ez nem a Yugioh anime sorozat "kártyák lelke"-duma akar lenni. Egyszerűen csak annyi,hogyha az elején csupa olyan lapot húzunk amit mi szivesen látunk és ezzel előnyösnek tartjuk helyzetünket jobb a közérzetünk és jobban tudunk koncentrálni.Ennek ellentetje a "rossz húzás" ami sokszor nem is létezik (néhány ritka esetet eltekintve),mivel az nekünk már a meccs elején lehangoltságot és kedvtelenséget kölcsönöz. Az ilyen lapokat vagy lecseréljük,vagy megtanuljuk megkedvelni... ez van ^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Végül eljutottam mondandóm utolsó pontjához és remélem még nem untattalak titeket túlságosan.A legnehezebb kérdés a duelista életében: Mit vegyek ki a paklimból és mit hagyjak benn?

llyenkor megéri az egész paklink lényegét nézni és felosztani hogy melyik lap milyen szerepet tölt be (esetleg kis kupacokat formálni e szerint). Ekkor megnézzük miből van túl sok vagy túl kevés és ezek helyett rakjuk be a kívánt lapot. A túl sok definícióját mindenki a játék során veszi észre,hisz elég ha megnézi mi van egyfolytában a kezében. Akinek ez a módszer túl triviális azok számára egy kicsit haladóbb szintű megközelítés a következő:

Egy lap vagy éppen effekt kihúzásának esélye:

Egy lapból max 3 lehet,ezt mindenki tudja,hisz ez az első szabály a játékban és a paklinak minimum 40 laposnak kell lenni. (maximum tudtommal azóta sincs) De hogy miért éri meg minimumon tartani? Egy kis valószínűségszámítás:

Jó esetek osztva minden eset szorozva százzal = százalékos esély...tehát
3/40=0.075 -> 7.5% Ennyi az esélye egy lap kihúzásának ha 3 van belőle és ebből adódóan 2.5% az esély ha csak egy. Persze ha egy effektet nekünk két fajta lap is eléri (pl:Waboku és Threatening Roar) és 6ot rakunk összesen be akkor már 15%ot kapunk ami egyenletes eloszlás alapján kb minden 10.lapunk ilyen effektű. Persze ez az eloszlás idealizált,így általában nem minden 10.lapunk lesz ilyen. A valószínűség számítás igazából a combok felgyorsítására alkalmasak,így ha akarni tudjuk kb hanyadik lapra húznánk ki a megfelelőt érdemes ezzel is eljátszani. Meglepő eredmények születhetnek amik rávílágíthatnak arra miért nem jön ki egy kombo és mit kéne még betenni,mert esetleg hiányos a védelmünk.
-------------------------------------------------------------------------------------- ---------
Ez a végszó,remélem valamennyire hasznos volt nektek a "kis" írásom. És ne feledjétek a legfontosabbat...Time to Duel wink.gif
-------{Exodus}-------

Utolsó gondolatok

S lejö a démonok lordja az égböl, túlvilági birodalmából, hogy ítélkezzen a halandók sorsa felett. Hatalmas szárnyaival vetett ránk árnyékot míg végigmért minket keserves szánalommal. Damokles kardja lebegett fejünk felett, majd alászállt hogy beteljesítse mindannyiunk sorsát. A fennséges lény látványa égette bele magát mindörökre szemünkbe, éreztük melegét mit ránk vet. Csak egy röpke pillanat, nem volt se több, sem pedig kevesebb annál, csak egyetlen fájdalmas momentum s vége szakadt mindennek. Három Nap fénye ragyogta be a szent eget az Ítélethozáson, s vörösen égve nyelte el testünket az örökkévalóság. Csak por maradt helyünkön, teljes volt az üresség és a csend mikor visszatért birodalmába. Nem ö a felelös megszünésünkért, hisz ítélete igazságos volt amit maga az Úr adott neki parancsba büneinkért. Most végre együtt vagyunk azzal ki elöttünk volt és ki velünk halt, többé nem vagyunk bünösek, megtisztultunk a tüz által és várjuk, hogy egyszer kiérdemeljük Urunk bocsánatát. Teremtönk lett végül Pusztítónk is.....

http://tfd.nationvoice.com/forum/index.php...post&p=8950
0

#2 User is offline   amcsi 

 • The Guardian of ROMANTIC anime
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • Group: Admin
 • Posts: 3,061
 • Joined: 09-November 04
 • Gender:Male
 • Location:in America!

Posted 12 March 2007 - 06:25 PM

Nagyon jó, Vírus!
Talán a D.D. Survivor deck az okos paklikba sorolható, mert a D.D. Survivor + Dimensional Fissure combo nagyon halálos tud lenni, de mégse arra épít, hogy mindenáron kijöjjön ez a combo, mert csak 2-3 D.D. Survivorrel meg 2 Dimensional Fissure-ral játszom, amelyek egymagukban is jók, mert D.D. Survivor szereti a Bottomless Trap Hole-t, D.D. Warrior Lady és Assailantet, és egész er?s ATK-ja van (és kikereshet?), és amíg kinn van Dimensional Fissure, nem m?ködik Sangan, Newdoria, Mystic Tomato és egyéb graveyard effectek, és gyengíti az olyan lapokat, amelyek graveyardba nyúlnak, mint Premature és Pot of Avarice

Felrakom TFD honlapra, csak most baxaxik az fw -.-
0

#3 User is offline   Vírus 

 • The Tormentor
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • Group: Moderátor
 • Posts: 4,643
 • Joined: 14-November 04
 • Gender:Male
 • Location:Budapest

Posted 12 March 2007 - 06:47 PM

Jaja, jó paklid van.Utállak is érte néha wink.gif. Szerintem a Nephthys paklim is "Okos pakli",mert a nyílvánvaló combon sok a B-terv lap,míg a Ritual deckem egy "Egy combo pakli". A Burn meg végülis okosnak is mondható,mivel nem felejti el a védelmet és nem csak egyféleképpen burnöl. 8o.jpg
-------{Exodus}-------

Utolsó gondolatok

S lejö a démonok lordja az égböl, túlvilági birodalmából, hogy ítélkezzen a halandók sorsa felett. Hatalmas szárnyaival vetett ránk árnyékot míg végigmért minket keserves szánalommal. Damokles kardja lebegett fejünk felett, majd alászállt hogy beteljesítse mindannyiunk sorsát. A fennséges lény látványa égette bele magát mindörökre szemünkbe, éreztük melegét mit ránk vet. Csak egy röpke pillanat, nem volt se több, sem pedig kevesebb annál, csak egyetlen fájdalmas momentum s vége szakadt mindennek. Három Nap fénye ragyogta be a szent eget az Ítélethozáson, s vörösen égve nyelte el testünket az örökkévalóság. Csak por maradt helyünkön, teljes volt az üresség és a csend mikor visszatért birodalmába. Nem ö a felelös megszünésünkért, hisz ítélete igazságos volt amit maga az Úr adott neki parancsba büneinkért. Most végre együtt vagyunk azzal ki elöttünk volt és ki velünk halt, többé nem vagyunk bünösek, megtisztultunk a tüz által és várjuk, hogy egyszer kiérdemeljük Urunk bocsánatát. Teremtönk lett végül Pusztítónk is.....

http://tfd.nationvoice.com/forum/index.php...post&p=8950
0

#4 User is offline   amcsi 

 • The Guardian of ROMANTIC anime
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • Group: Admin
 • Posts: 3,061
 • Joined: 09-November 04
 • Gender:Male
 • Location:in America!

Posted 12 March 2007 - 06:51 PM

Te meg a Nephthys deckeddel rohadj meg tongue.gif Nem mindig jön ám ki a Dimensional Fissure
0

#5 User is offline   Pöt 

 • The Guardian of Anti-Metagame Cards
 • PipPip
 • Group: Felhasználók
 • Posts: 196
 • Joined: 09-November 04

Posted 14 March 2007 - 05:41 PM

Én azt a valószín?ségszámítást átnézném mégegyszer a helyedben, mert azt is figyelembe kell venni, hogy kezdéskor húzol 6 lapot, illetve azt, hogy már az els? lap kihúzásakor is n? az esély, hogy esetleg akár következ?nek kihúzod a kívánt lapot. Asszem van fent a metagame-en, vagy a tcgplayer-en egy jó cikk, amiben a fifth gadget deck alapján le van írva, hogy hogyan változnak az esélyek.
Would you like to see my bunghole?Cseréim
0

#6 User is offline   amcsi 

 • The Guardian of ROMANTIC anime
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • Group: Admin
 • Posts: 3,061
 • Joined: 09-November 04
 • Gender:Male
 • Location:in America!

Posted 14 March 2007 - 05:46 PM

Ja igen, és visszatevés nélküli mintavétel is van (Valószín?ségszámítás)
0

#7 User is offline   Vírus 

 • The Tormentor
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • Group: Moderátor
 • Posts: 4,643
 • Joined: 14-November 04
 • Gender:Male
 • Location:Budapest

Posted 14 March 2007 - 05:59 PM

Most igazából nem arra akartam kilyukadni hogy ha már húztam mennyi az esélyem,hanem hogy kb ebből adódóan mennyi kell mire kihúzzuk és ekkor már azt is tartalmazza a probléma hogy húzásnál mekkora biztonsággal lehet már a kezünkben.De a kritika kedvéért csinálok egy új számolást:

40-5 (kezdő húzás,mert a 6.már igazi húzás)= 35
1/35x100= 2,85% esély 1 lap kiházására miután már felhúztuk az 5 lapot és a kívánt lap nincs közte. (2,85% többszörösével pedig ki lehet számolni a 2,3...x lap esélyét is)

Viszont ha így vesszük,akkor a nagy kérdés melyik az a bizonyos lapszám egy effektből ami szinte garantálja hogy a kezdőhúzásban vagy az azt követő 3 körben behúzzuk a kívánt lapot.
-------{Exodus}-------

Utolsó gondolatok

S lejö a démonok lordja az égböl, túlvilági birodalmából, hogy ítélkezzen a halandók sorsa felett. Hatalmas szárnyaival vetett ránk árnyékot míg végigmért minket keserves szánalommal. Damokles kardja lebegett fejünk felett, majd alászállt hogy beteljesítse mindannyiunk sorsát. A fennséges lény látványa égette bele magát mindörökre szemünkbe, éreztük melegét mit ránk vet. Csak egy röpke pillanat, nem volt se több, sem pedig kevesebb annál, csak egyetlen fájdalmas momentum s vége szakadt mindennek. Három Nap fénye ragyogta be a szent eget az Ítélethozáson, s vörösen égve nyelte el testünket az örökkévalóság. Csak por maradt helyünkön, teljes volt az üresség és a csend mikor visszatért birodalmába. Nem ö a felelös megszünésünkért, hisz ítélete igazságos volt amit maga az Úr adott neki parancsba büneinkért. Most végre együtt vagyunk azzal ki elöttünk volt és ki velünk halt, többé nem vagyunk bünösek, megtisztultunk a tüz által és várjuk, hogy egyszer kiérdemeljük Urunk bocsánatát. Teremtönk lett végül Pusztítónk is.....

http://tfd.nationvoice.com/forum/index.php...post&p=8950
0

#8 User is offline   amcsi 

 • The Guardian of ROMANTIC anime
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • Group: Admin
 • Posts: 3,061
 • Joined: 09-November 04
 • Gender:Male
 • Location:in America!

Posted 14 March 2007 - 06:17 PM

inkább a 6 lap az igazi kezd? húzás, mert akkor kezd?dik az, hogy cselekedhetsz.
És biztos behúzás nincs. A szinte azt attól függ, hogy a valószín?séget emnnyit?l számítod annak. 3 D.D. Survivorrel meg 2 Reinforcement of The Armyval sok az esélye, hogy kezd? kéznél D.D. Survivort tudok juttatni oda tongue.gif
0

#9 User is offline   Vírus 

 • The Tormentor
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • Group: Moderátor
 • Posts: 4,643
 • Joined: 14-November 04
 • Gender:Male
 • Location:Budapest

Posted 15 March 2007 - 07:52 AM

Átfogalmazom,akkor nem 100%-os biztos behúzás,hanem megközelítőleg elfogadható mértékű biztonságot ad. Mennyi kell egy effektből hogy általában legyen olyan a kezedben.

Az a bizonyos egy lap már csak kicsiben változtat százalékos arányban ,de mind1 ^^ A Rend kedvéért ezt a számolást is megteszem: 2,94% (közel 3%) A sok vitával egy fél %-ot kiharcoltatok smile.gif

De látod amcsi, pont ezt mondom, 3 D.D. Survivor + 2 Reinforcement = 5 lap ami potenciálisan vagy ténylegesen D.D. Survivor

Az elöbbi számolást véve 2,94x5=14,7%
Ez annak az esélye,ha a kezdő 6 között nem húztad fel a lapok közül egyiket sem és mekkora eséllyel lesz az a húzásod ^^

Nem tudom a következő számolásom jó-e,de itt egy kis kombinatorika arra hogy mennyi az esélye ha 1 lap van csak amit szeretnénk,hogy az a kezdő húzásban NINCS benne.Jó esetek (ebben az esetben rossz) osztva az összes eset.40 lap van,de az az 1 nincs benne (mivel az a jó eset) tehát 39 rossz lap van,így:
39x38x37x36x35x34/40x39x38x37x36x35->leegyszerűsítünk,hogy ne legyen ilyen csúnya: 34/40=0,85->85% az esély rá hogy nem húzzuk fel azt az egy lapot a kezdő 6os húzásnál.

Én meg szeretném találni tehát hogy hogyan lehet meghatározni a lapszámot.Ehhez tapasztalatokat szeretnék hallani tőletek arról,hogy mi a leggyakoribb amit felhúztok és mennyi van belőle valamint a leggyakoribb effekt és annak száma a paklitokban. (külön érdekes ha ez a kettő nem egyezik)
-------{Exodus}-------

Utolsó gondolatok

S lejö a démonok lordja az égböl, túlvilági birodalmából, hogy ítélkezzen a halandók sorsa felett. Hatalmas szárnyaival vetett ránk árnyékot míg végigmért minket keserves szánalommal. Damokles kardja lebegett fejünk felett, majd alászállt hogy beteljesítse mindannyiunk sorsát. A fennséges lény látványa égette bele magát mindörökre szemünkbe, éreztük melegét mit ránk vet. Csak egy röpke pillanat, nem volt se több, sem pedig kevesebb annál, csak egyetlen fájdalmas momentum s vége szakadt mindennek. Három Nap fénye ragyogta be a szent eget az Ítélethozáson, s vörösen égve nyelte el testünket az örökkévalóság. Csak por maradt helyünkön, teljes volt az üresség és a csend mikor visszatért birodalmába. Nem ö a felelös megszünésünkért, hisz ítélete igazságos volt amit maga az Úr adott neki parancsba büneinkért. Most végre együtt vagyunk azzal ki elöttünk volt és ki velünk halt, többé nem vagyunk bünösek, megtisztultunk a tüz által és várjuk, hogy egyszer kiérdemeljük Urunk bocsánatát. Teremtönk lett végül Pusztítónk is.....

http://tfd.nationvoice.com/forum/index.php...post&p=8950
0

#10 User is offline   Janer 

 • Felhasználó
 • Pip
 • Group: Felhasználók
 • Posts: 34
 • Joined: 28-November 09
 • Gender:Male
 • Location:Pest Megye

Posted 29 November 2009 - 12:28 PM

az én f?bb stratégiám a Ring of Destructionnal a saját Red Dragon Archfiendem elpusztítása majd premature buriallal a visszahozása amit visszaküldök a kezembe Giant Trunaddel így RDA a pályán marad az életpontom kevesebb mint az elenfelé és Premature Burial a Kezemben van
Ennek lényege h tuti rátudjam rakni RDA ra a Megamorphot
és ezeket keverem a Windsotm of Etaquával és a Lineage of Destructionnal
0

#11 User is offline   Vírus 

 • The Tormentor
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • Group: Moderátor
 • Posts: 4,643
 • Joined: 14-November 04
 • Gender:Male
 • Location:Budapest

Posted 29 November 2009 - 03:31 PM

Ring of destruction és Premature Burial sajnos tiltott lap ^^
-------{Exodus}-------

Utolsó gondolatok

S lejö a démonok lordja az égböl, túlvilági birodalmából, hogy ítélkezzen a halandók sorsa felett. Hatalmas szárnyaival vetett ránk árnyékot míg végigmért minket keserves szánalommal. Damokles kardja lebegett fejünk felett, majd alászállt hogy beteljesítse mindannyiunk sorsát. A fennséges lény látványa égette bele magát mindörökre szemünkbe, éreztük melegét mit ránk vet. Csak egy röpke pillanat, nem volt se több, sem pedig kevesebb annál, csak egyetlen fájdalmas momentum s vége szakadt mindennek. Három Nap fénye ragyogta be a szent eget az Ítélethozáson, s vörösen égve nyelte el testünket az örökkévalóság. Csak por maradt helyünkön, teljes volt az üresség és a csend mikor visszatért birodalmába. Nem ö a felelös megszünésünkért, hisz ítélete igazságos volt amit maga az Úr adott neki parancsba büneinkért. Most végre együtt vagyunk azzal ki elöttünk volt és ki velünk halt, többé nem vagyunk bünösek, megtisztultunk a tüz által és várjuk, hogy egyszer kiérdemeljük Urunk bocsánatát. Teremtönk lett végül Pusztítónk is.....

http://tfd.nationvoice.com/forum/index.php...post&p=8950
0

#12 User is offline   Janer 

 • Felhasználó
 • Pip
 • Group: Felhasználók
 • Posts: 34
 • Joined: 28-November 09
 • Gender:Male
 • Location:Pest Megye

Posted 29 November 2009 - 03:58 PM

ezt am nem nagyon értem mert én játzszottam a Tag Force 3-mal és abban voltak tiltott lapok de azokból max 1-et belehetett rakni a pakliba
de akk ennek naon örülök mert vehetem ki azt a 2 lapot a paklimból :'(

This post has been edited by Janer: 29 November 2009 - 05:04 PM

0

Share this topic:


Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users